dilluns, 11 de juliol del 2016

28è Música a la Vila

Els dimecres d’agost, a les 10 de la nit, la plaça del Tívoli del Vendrell acull el festival de música tradicional Música a la Vila. 

En aquesta 28a edició hi haurà la actuació de The New Catalan Ensemble (3 d'agost, a les 22 h), presentant la seva segona producció Ruralisme il·lustrat, Saurí (10 d'agost, a les 20 h concert familiar, i a les 22 h), amb la seva música positiva, la Cobla Catalana dels Sons Essencials (17 d'agost, a les 22 h), presentant el seu nou espectacle L’aloja, Les Anxovetes (24 d'agost, a les 22 h), amb el seu repertori d’havaneres clàssiques i tradicionals, i Roba Estesa (31 d'agost,a les 22 h), guanyadores del Concurs Sons de la Mediterrània 2015, amb el seu “folk calentó”.


dimecres, 6 de juliol del 2016

El 28è Música a la Vila presenta sis concerts per als dimecres d’agost

Els dimecres d’agost, a les 10 de la nit, la plaça del Tívoli del Vendrell acull el festival de música tradicional Música a la Vila. La 28a edició d’aquest festival començarà el dimecres 3 d’agost amb l’actuació del grup The New Catalan Ensemble que presentarà el seu projecte Ruralisme il·lustrat.

El dimecres 10 d’agost, els components de Saurí faran dos concerts: un a les 8 de la tarda, de caràcter familiar, i el de l’hora habitual, a les 10 de la nit. Aquest dia es podrà gaudir doblement del treball d’experimentació iniciat per cinc músics en una antiga granja d’Albinyana.

El dimecres 17 d’agost, la Cobla Catalana dels Sons Essencials farà sonar melodies, timbres i ritmes en un format de rabiosa actualitat i d’improvisació ètnica.

El dimecres 24 d’agost, Les Anxovetes cantaran havaneres clàssiques i tradicionals d’una manera fresca i amb el toc d’originalitat de ser cantades íntegrament per veus femenines.

I el dimecres 31 d’agost, Roba Estesa, amb el seu “folk calentó”, presentarà el disc Descalces, que és el seu primer enregistrament i que és fruit d’haver guanyat el concurs Sons de la Mediterrània 2015, amb el qual hi ha un conveni perquè el guanyador actuï al Música a la Vila.

dilluns, 4 de juliol del 2016

Dimecres 31 d'agost, Roba Estesa

Alba Magriñà (bateria i percussions), Anna Sardà (baix, violoncel i veus), Clara Colom (acordió diatònic i veus), Clàudia García-Albea (violí i veus), Gemma Polo (veus) i Neus Pagès (guitarres i veus)

Roba Estesa és un projecte musical que té com a un dels seus objectius l’actualització de cançons tradicionals del nostre territori aportant-ne una nova visió tant de la lletra com de la música. D’aquesta manera es serveixen d’instruments i veus per compartir els valors d’aquesta herència. Parlen de la igualtat, la revolució, l’estima, la defensa del patrimoni i les tradicions, la llibertat… en definitiva, parlen d’un sentiment i és així com volen que arribi a la gent. 

Descalces és el nom del seu primer disc, fruit del primer premi obtingut al concurs Sons de la Mediterrània 2015. Una declaració d’intencions en forma de música i cançó. Unes intencions que es canten des del camp i la tradició, des de la lluita i la festa i, com no pot ser d’una altra manera, des de la dona. Aquest primer disc vol donar veu a aquells tabús que s’imposen i brindar pel que les posa calentes i contentes; un estil que els hi agrada anomenar “folk calentó”.

Dimecres 24 d'agost, Les Anxovetes

Tona Gafarot (veu greu), Montse Ferrermoner (veu aguda i mitja), Marta Pérez (veu  aguda i mitja), Xicu Rovira (guitarra) i Xevi Pasqual (contrabaix).

Les Anxovetes és un grup d’havaneres cantat íntegrament en femení, nascut a Girona. El propòsit del grup és cantar les havaneres clàssiques i tradicionals, d'una manera fresca i amb el toc d'originalitat que li proporcionen les veus femenines. En un món essencialment masculí, s'han sabut fer un lloc, gràcies a la seva mirada renovadora i a les seves veus, que empasten a la perfecció.

Dimecres 17 d'agost, Cobla Catalana dels Sons Essencials

Marcel Casellas (contrabaix, pandero i direcció), Heura Gaya (veu), Jordi Campos (tible, barítona i saxo), Alfons Rojo (guitarra), Toni Rocosa (tenora i clarinet), Pep Moliné (fiscorn i trombó), Pere Olivé (percussions), Joan Moliner (flabiol i tamborí), Ivó Oller (trompeta) i Xarli Olivé (bateria).

La Cobla Catalana dels Sons Essencials és un dels projectes més versàtils d’en Marcel  Casellas, on melodies, timbres i ritmes de la terra es presenten en un format de rabiosa actualitat i d’improvisació ètnica. Es juga amb els codis de la tradició oral, la mediterraneïtat i alguns aspectes del jazz, que es posen al servei dels gèneres més genuïns com el contrapàs, la sardana, la jota, el ball pla i els rebatuts coixos. Aquests són el punt de partida per a la fantasia de la cobla i dels seus solistes, amb un repertori que arrenca de la tradició.

L'aloja és el seu tercer treball, on els ritmes de la terra són el plat principal: contrapàs,    sardana, jota, ball pla i rebatuts coixos conviuen amb la rumba, el fandango i les seguidilles. Sonen els vents d'una cobla, però amb tractaments mediterranis, ritmes ètnics, gèneres de la terra passats per un sedàs d'arrel fusió.

Dimecres 10 d'agost, Saurí

Enric Rovira (veu, guitarra acústica, ukelele i banjo), Sergi Clofent (violí, arpa, acordió i coros), Pau Josa (baix, bombo i coros), Albert Medina (fagot, tarota, flauta i coros) i Jordi Torrents (riqq, caixó, darbuka, panderos i efectes percutius).

Saurí (nom que prové de l’àrab zuharí i que significa mag o endeví de la terra), és el resultat del treball d’experimentació iniciat en una antiga granja d’Albinyana per cinc músics. Partint de les composicions de l’Enric Rovira, cadascú va aportar la seva pròpia visió amb els seus instruments. El resultat és un viatge sonor tot abordant temes que ens commouen com a éssers humans.

Dimecres 3 d'agost, The New Catalan Ensemble

Manu Sabaté (gralla, clarinets i direcció musical), Anna Ferrer (veu), Adrià Grandia (viola de roda i gralla), Magí Canyelles (tenora i saxo tenor), Bernat Torras (percussió), Martí Hosta (percussió), Cisco Cardona (guitarra) i Sílvia Isach (videoprojeccions).

The New Catalan Ensemble és una formació de caràcter estable, encapçalat pel multi instrumentista Manu Sabaté, que neix amb la voluntat d’incorporar el so dels instruments tradicionals catalans a d’altres àmbits musicals, partint de la fusió com a vehicle d’expressió artística. Músics d’estil i procedència diversa acosten els seus respectius llenguatges en un exercici que, en la seva segona producció, investiga les arrels musicals ètniques. 

Ruralisme il•lustrat és el títol del nou projecte d’aquesta formació. Ruralisme en tant que evoca el passat (idealitzat i imaginat) present fora de l’urbs, un entorn que ha conservat els valors més atàvics de la cultura, on senzillesa i rudesa esdevenen qualitats destacades. Il•lustrat perquè converteix allò més visceral, més brutal, en una obra d’art per ella mateixa i perquè troba l’equilibri just entre la urbana pretensió altiva i l’autenticitat del món rural.